EVE talk:marras

From Sanat

"Semanttisesti molemmat lähtömuodot ovat sopivia, ja äänteellisin perustein asiaa on vaikea ratkaista: arjalaisessa sanassa *mr̥tás esiintyvä tavua kantava *r̥ on voitu substituoida sekvenssillä *ar."

Hei, olen Kalle Kadunmies ja jäin pohtimaan sanan semanttinen merkitystä. Tavua kantavan *r:n ja substituutionkin sisältö jäi vähän hämäräksi. Kannattaisiko myös arjalaisen sijaan käyttää läpinäkyvämpää nimitystä indoiranilainen? Niklas Metsäranta (keskustelu) 20. huhtikuuta 2020 kello 11.46 (EEST)

Kiitos, nämä ovat asiallisia huomioita. Terminologiasta joskus sovimme Santerin kanssa alustavasti, että käyttäisimme nimenomaan termiä arjalainen, mutta tämä on kuitenkin asia josta on hyvä keskustella, ja joka on helppo muuttaa. Otan myös muut kommentit huomioon ja koitan selventää esitystapaa.
Olemme joissain keskusteluissa suunnitelleet myös, että sanakirjaan tulisi myös johdantosivuja tms., joissa voisi esitellä tärkeimmät kontaktikielet (siis mitä ovat arja, germaani ym.), samoin noita terminologisia keskusteluja voisi myös avata. Hyvä, että selvennyksien tarve tuli nyt puheeksi. --Sholopainen (keskustelu) 20. huhtikuuta 2020 kello 15.03 (EEST)