Keskustelu luokasta:Kantasuomen balttilaislainat -käsikirjoituksen artikkeliluonnokset

From Sanat

Muokkausohjeita

Kopioin nyt tähänkin yleisohjeet uusille wikimuokkaajille/keskustelijoille. Lisää muotoiluohjeita löytyy sivulta Ohje:Wikisyntaksi. --JK

Alkuun pääsette seuraavilla perusohjeilla:

  1. aloittakaa uusi keskusteluaihe merkinnällä ==Otsikko==, tai suoraan yläpalkin "Lisää aihe" -painikkeesta.
  2. allekirjoittaa viestinne merkinnällä --~~~~.
  3. pitkässä keskustelussa harkitkaa viestienne sisentämistä, jotta se erottuu edellisestä: tämän saatte aloittamalla rivin yhdellä tai useammalla kaksoispisteellä :.

Ensimmäiset kaksi (ja pari muuta muotoilutoimintoa) löytyvät vakiona muokkausruudun ylärivin painikkeista.

Toimitus saattaa myös korjailla epäselvästi muotoiltujen viestien ulkoasua.


Levikkien esitys

Pdf-version levikkiskeemakartat ovat oikein havinnollisia. Wikiversion levikkikuvien luettavuutta voisi parantaa, jos niissäkin olisi näkyvissä kunkin ruudun edustama murrealue, joko lyhenteenä ruudun ylä/alapuolella (kuten pdf:ssä) tai tooltip-tekstinä, kun hiiren vie ruudun päälle. Tämmöisen voisi ehkä toteuttaa mallineen avulla? --Juha Kuokkala (keskustelu) 24. helmikuuta 2020 kello 19.54 (EET)

Pdf-version kartoissa on paremmat graafiset mahdollisuudet murrealueitten merkitsemiseen kuin täällä wikissä (merkitsijäsolun tekstin voi esim. havainnollisesti sijoittaa solun siiheen laitaan, joka on merkittyä solua vasten), mutta ratkaisu tooltip-tekstinä kuulostaa oikein hyvältä. En vain tiedä, miten toteuttaa se. --Sjunttila (keskustelu) 22. maaliskuuta 2020 kello 23.19 (EET)
Nopeasti vilkaisten "varsinaiset" eli pisteviivalla merkityt tooltipit vaatisivat wikiin oman laajennuksensa. Voisin testata onnistuvatko näkymättömät tooltipit normaalilla HTML-koodilla. --J. Pystynen (lähetä viesti) 23. maaliskuuta 2020 kello 01.55 (EET)
Kas, toimivat: vrt. esimerkkitaulukko nyt sivulla Käyttäjä:Jpystynen/Hiekkalaatikko. --J. Pystynen (lähetä viesti) 23. maaliskuuta 2020 kello 02.06 (EET)
Siirretty osoitteeseen Malline:KBL-levikki (nimestään huolimatta tämä on toistaiseksi edelleen vasta esimerkki eikä toimiva malline). --J. Pystynen (lähetä viesti) 5. huhtikuuta 2020 kello 01.30 (EEST)

Rahoittajan logo sivulle

Jostakin syystä minun ei onnistunut lisätä tähän kuvaa sivulta https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BMBF_Logo.svg?uselang=de. Missä mahtaa olla vika?--Sjunttila (keskustelu) 26. huhtikuuta 2020 kello 14.52 (EEST)

Wikimedia Commonsin kuvat tulevat "automaattisesti" ainoastaan Wikimedian omiin projekteihin, tänne se pitäisi ensin ladata tiedostona (Tallenna tiedosto vasemmasta työkalupalkista). --J. Pystynen (lähetä viesti) 26. huhtikuuta 2020 kello 14.57 (EEST)
Yritin, mutta en jostain syystä onnistunut. Sain ilmoituksen "Toiminto epäonnistui. Tiedoston mwstore://local-backend/local-public/3/36/Bmbf.jpg lukkotiedostoa ei voitu avata."--Sjunttila (keskustelu) 26. huhtikuuta 2020 kello 18.43 (EEST)
Aha, tiedostojen lataaminen onkin näköjään toistaiseksi vain ylläpitäjille varattu oikeus.
jpg-muodolla ei kannata mennä, mutta haluatko logon vektorigrafiikkana vai valmiiksi tietyn kokoisena (jolloin png olisi parempi)? --J. Pystynen (lähetä viesti) 26. huhtikuuta 2020 kello 18.53 (EEST)
Ei sen minusta tarvitse olla valmiiksi tietyn kokoinen, jos wiki sen kerran osaa pienoiskuva-toiminnolla omaan standardiinsa mitoittaa. Jos sinä voit sen ladata, ota vaikkapa https://gendermedwiki.uni-muenster.de/mediawiki/index.php?title=Datei:Gef%C3%B6rdert_vom_BMBF.svg. Saman tien voisit ladata myös Koneen logon, jota voi sitten käyttää esimerkiksi muilla hakemistosivuilla. Sitä ei ikävä kyllä ole svg-nä, tässä on kaikki saatavana olevat tiedostomuodot: https://www.dropbox.com/sh/vw7qa5d22vvcrtn/AAAiPIIjqb1Ha1Q-lopH-pAba/Logot%20suomeksi%20-%20Logos%20in%20Finnish?dl=0&subfolder_nav_tracking=1 . --Sjunttila (keskustelu) 26. huhtikuuta 2020 kello 21.38 (EEST)