FinnFrameNet:Court examination

From Sanat

kuulustella

  • 29 VN:n ohjesäännön 16 §. Tähän seikkaan perustaa Wrede, Civil- processrätt II s. 343, mielipiteensä, että vakuutusneuvosto ei ole tuomio- istuin, huomauttaen lisäksi, että vakuutusneuvosto ei myöskään itse voi kuulustella todistajia, vaan on sen turvauduttava yleisten tuomioistuinten apuun.:
  • Tässä yhteydessä viitattakoon esim, siihen, joustavuuden ja välittömyyden kannalta tärkeänä pidettävään uudistukseen, että lääninoikeus voi toimittaa suullisen kuulustelun sekä kuulustella todistajia ja asiantuntijoita niin myös siihen periaatteellisesti varsin huomattavaan uudistukseen, mikä sisältyy lääninasiamiesjärjestelmään.

ristikuulustella

  • — Ihmiset käyvät kalpeiksi, kun he pyörtyvät, eikö niin, sanoi tuomari, joka ristikuulusteli erästä todistajaa.
  • Hän johti päivällisen kuluessa keskustelun minuun pari kertaa, viattomasti, tavalliseen, ystävälliseen tapaansa, mutta teki sen hyvinkin ovelasti — ja suoraan sanoen melkein ristikuulusteli minua.
  • Seuraavan puolen tunnin kuluessa kyseli ja ristikuulusteli hän miestä minkä ennätti, tutki laittomasti kaikkien avointen laatikoiden sisällön ja tutustui ainakin pariin tusinaan nir Linsteadin omistamaan okkultiseen teokseen tehden samalla tuttavuutta useamman jumalan kanssa kuin niitä hän milloinkaan oli tullut ajatelleeksi heitä olevan olemassa, alkaen Nethlstä ja Hetistä ja Osiriksesta ynnä muista eläimen päällä varustetuista sen alan suuruuksista.
  • Ja kun tietäjä sitten ovelasti samalla ristikuulusteli vierastaan, sai hän yhä enemmän tältä välttämättömiä tietoja itselleen, joita sopivasti käyttäen ja vihjaillen hämäsi vieraan lopullisesti pauloihinsa.
  • Puolustusasianajajalla ei ollut yhtään todistajaa, eikä syyttäjän todistajia tarvinnut ristikuulustella viimeisenä esiintynyttä lukuunottamatta, todistajaa, jonka todistuksella oli ratkaiseva vaikutus.
  • Meidän isillämme ei enää ole tilaisuutta ristikuulustella kiintymyksemme esinettä eikä mittailla häntä kotkankatsein: — Mitä aikomuksia

vastakuulustelu

  • Tarkasteltaessa näitä pää- ja vastakuulusteluille asetettuja tavoitteita yhdessä vaikuttaisi sellainen syytetyn kuulustelutapa tarkoituksenmukaisimmalta, jossa pääkuulustelun aloittaisi joko neutraali tuomari - mikä on lain esitöiden kanta 33 - tai syytetyn oma puolustaja 34 ja jossa varsinainen vastapuoli eli syyttäjä esittäisi kysymyksiä vasta vastakuulustelussa.
  • Hän ei ollut koskaan antanut ainoankaan punnitsemattoman sanan tai katseen ilmaista, että hän oli Goreonin vastakuulustelussa menettänyt mielenmalttinsa.
FEE 
FEEM 
degree (info)
manner (info)
questioner (info)
time (info)
topic (info)
witness (info)